Festiwal Restaurant Week

/
0 Comments


W niedzielę miałam okazję uczestniczyć w wydarzeniu dla łakomczuchów - Festiwalu Najlepszych Restauracji, czyli Restaurant Week. Odbywa się on od 2014 roku w największych miastach w Polsce. Co roku starannie przygotowywana jest lista miejsc w których mamy możliwość degustacji festiwalowego Menu w promocyjnej cenie 39zł.

Osobiście na teasting wybrałam Perłową Pijalnię Piwa.  Dlaczego?




Lokal ten na codzień przyciąga głównie smakoszy złotego trunku, więc mało kto wie, że jest to także miejsce doznań kulinarnych. Bogate Menu, stworzone z wysokiej klasy naturalnych produktów, pełne nietuzinkowych smaków, które na dodatek podkreślone są wykorzystaniem regionalnych piw. A co dokładnie miałam okazję skosztować?



Danie I - Przystawka


Krem z czarnej fasoli i suszonych grzybów, marynowana biała rzodkiew, espuma z buraka czerwonego, dynia,

Winegret z rokitnika, chips z siemienia lnianego, świeże zioła oraz pieczywo piwne wypiekane na miejscu.





Danie II - Danie Główne


Świeży makaron własnej produkcji, boczniak smażony, karmelizowana cebula, brukselka, puder z pumpernikla i tymianku.


Danie III - Deser 

Ciastko z pasternaku i białej czekolady, sorbet z maślanki, grylaż z orzechów laskowych na miodzie fasolowym, słony karmel z Portera bałtyckiego.



Wrażenia? Na pewno nie była to moja ostatnia kulinarna przygoda w tym miejscu. Robię się głodna na samo wspomnienie. A wy gdzie spędziliście Restaurant Week? Pochwalcie się która restauracja  podbiła wasze kubki smakowe! 



You may also like

Brak komentarzy: